Welcome to my wonderland. Dashboard? | +Follow?


Me? My Self




Tips Melupakan Seseorang (LOVER)
20 Aug 2011 | 13:55 | 2 comment(s)

Assalamualaikum...
hri ney tetibe jer FAZ nk share tips ney..
FAZ jumpe tips ney kt blog org laen..
*kak,tumpang share tips ney eak!*
Credit to :Farah Shahirah...:)


Okay! tips-tipsnyer adlah..:

  1. Kalau bulih, try jauhkan diri daripada orang tu. Jangan pergi kat tempat yang korang tau dia ade, nanti memang susah laa nak lupakan dia. Percayalah!
  2. Then, try tahan diri korang daripada contact si dia tuh. Delete nickname dia daripada YM, Facebook, Friendster, dan seangkatan dengannya. Jangan jadik macam saya, lepas delete pergi add semula. Tu cari nahas namenya.
  3. Tak bulih tahan? Nangis la sepuas-puas hati korang. Korang nak menjerit, korang jeritlah. Saya bagi cadangan korang pergi pantai, pastu teriak kat sana, gerenti puas hati! Lega sangat.
  4. Tahan diri korang daripada bercerita tentang dia tuh. Kadang-kadang memang susah nak tahan, tapi cubalah jangan cakap pasal dia. Fikirlah cerita yang lebih menarik daripada bercerita pasal dia.
  5. Tanamkan azam dalam diri, korang nak lupakan dia.
  6. Sibukkan diri korang dengan kerja-kerja. Carilah kerja ape2 pun biar korang tak ade masa nak fikir pasal dia.
  7. Tumpukan perhatian pada life korang.
  8. Akhir sekali, tabahkan hati dan sentiasa ingat mana2 lelaki/perempuan pun bertuah memilih korang sebagai teman hidup kerana korang adalah seorang yang tabah menempuh dugaan hidup dan tidak gentar serta tidak bosan hidup secara solo. Malah korang sentiasa happy solo atau berpasangan. Korang seorang yang kreatif dan mampu mencipta kegembiraan seorang. Tambahan pula, sikap korang yang matang dan optimistik itu mampu menarik pasangan yang lebih menghormati dan menyayangi korang. Siapa yang tak kagum dengan orang yang pernah jatuh berkali-kali tetapi mampu bangun semula dari setiap kegagalannya dan hidup seperti biasa secara normal.:)
okay~! tu jerlaa...
semoga terhibur,
assalamualaikum..

Older Post | Newer Post
Disclaimer


Assalamualaikum! Thanks for coming here! Hope enjoy here! Do leave your footprint on my tagboard :)


Navigations



About Links Entries Shoutbox


Warning!


Listen carefully!!
I dont want a HARSH word in my website.... please respect me, in that way, i will respect u....:)


Music Box



I know if I put any song here,
it might disturb you...,
so,play your own song..
it will be better....

#note from owner blog#

Credit



thanks for them,thanks to me also!